Բաղադրամասեր

160 գ իշխանին՝

30 գ յուղ,

խմորի համար՝ 40 գ ալյուր,

1 հատ ձու,

40 գ կաթ,

3 գ ձեթ,

աղը,պղպեղը, պոմիդորը, վարունգը, կարմիր բողկր, թարխունը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Մաքրած, լավացած, ոսկորնորը, գլուխը և լայնական կտրվածքով բաժանած մատնալողակները հեռացրած ձկան փափուկ մսի կտորները աղ, պղպեղ ցանել, թաթախել թույլ խմորի մեջ և տապակել մեծ քանակությամբ դաղած յուղում՝ միչև դարչնագույն կեղևով պատելը: