Բաղադրամասեր

  • 3 կգ լոլիկին ՝

  • 0,5 կգ խնձոր,

  • 0,5 կգ գազար,

  • 50 գ կծու պղպեղ,

  • 1 հատ քաղցր պղպեղ,

  • 0,5 բաժակ քացախ,

  • 100 գ սխտոր,

  • 0,5 բաժակ բուսայուղ,

  • 1 ճ/գ աղ,

  • 0,3 ճ/գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

  • Քաղցր պղպեղը մաքրել սերմերից:

  • Մաքրել և կեղևազրկել գազարը և խնձորը:

  • Մաքրել և շերտատել սխտորը: Կծու պղպեղը մաքրել սերմերից:

  • Մսաղացով անցկացնել լոլիկը, քաղցր և կծու պղպեղները, խնձորը և գազարը: Խառնուրդի մեջ անպայման ավելացնել բուսայուղ:

  • Ստացված զանգվածը դնել ցածր կրակի վրա և եփել մոտ 2-2.5 ժամ:

  • Հետո ավելացնել մանրացրած սխտորը, շաքարավազը, քացախը և աղը: Աջիկան եփել ևս 30 րոպե:

  • Մինչ աջիկան եփվում է, պատրաստել բանկաները. լավ լվանալ և ստերիլացնել դրանք:

  • Տաք աջիկան լցնել բանկաների մեջ և փակել կափարիչով: Շրջել բանկաները և թողնել, որ սառչեն:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց