Բաղադրամասեր

թուզ - 1 կգ,

շաքարավազ - 1 կգ,

ջուր - 1 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատաեաքաղով երկու կողմից ծակել:

Ընդհանուր սոկի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր:

Հեռացնել սոկը և հովացնել, ապա նոր պաղ վիճակում լցնել թուզը սոկի մեջ: Բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա:

Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնեք և հետևեք պատրաստման ընթացքին:

Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել:

Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե սոկը արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները: