Բաղադրամասեր

  • 250 գրամ եփած խտացրած կաթին ՝

  • 250 մլ կաթ,

  • 0,5 կգ ալյուր,

  • 80գր սերուցքային կարագ,

  • 50 գր շաքարավազ,

  • 2 հատ ձու,

  • 15 գր դրոժ,

  • 25 գր կիտրոնի հյութ,

  • 25 գր նարնջի քերած կեղև,

  • շաքարի փոշի ՝ ըստ ցանկության,

  • մի պտղունց աղ,

  • բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

  • Կաթը դնել կրակին: Տաք կաթին ավելացնել շաքարավազի մի մասն ու դրոժը։

  • Շաքարավազի մյուս մասը ձվի հետ հարել։

  • Ավելացնել աղ, նարնջի կեղևը, կիտրոնի հյութը, կարագը ու դրոժով զանգվածը։ Վերջում ավելացնել ալյուրը:

  • Այս չափաբաժինը նախատեսված է 20 հատ փքաբլիթ պատրաստելու համար:

  • Խմորը բաժանել 20 հատ գնդերի։

  • Գնդերի կենտրոնում լցնել մի փոքր խտացրած կաթ ու ամրացնել 4 կողմից։

  • Տապակել 4 կողմով, իսկ վերջում զարդարել շաքարի փոշիով։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց