Բաղադրամասեր

  • 6 հատ ձու,

  • 150 գրամ շաքարավազ,

  • 150 գրամ սերուցքային կարագ,

  • 130 գրամ ալյուր,

  • 150 գրամ կանեփ,

  • Գլազուրի համար ՝

  • Կրեմի համար ՝

  • 150 գրամ շաքարավազ,

  • 8 ձվի դեղնուց,

  • 1 լ սերուցք,

  • 1/2 ճաշի գդալ ալյուր,

  • 1 նարնջի կեղև

Պատրաստման եղանակը

  • Դեղնուցը սպիտակուցից առանձնացնել, կարագը հալեցնել, դեղնուցը շաքարավազի մի մասի հետ հարել, սպիտակուցը՝ մնացած շաքարավազի հետ։

  • Ալյուրն ու կանեփը միախառնել, բոլոր զանգվածները միացնել իրար։

  • Թխել 4 շերտ՝ 30-40 րոպե 170 աստիճանով։

  • Պատրաստել կրեմը: Դեղնուցը շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել ալյուրը։ Սերուցքը հարել, ավելացնել նարնջի քերած կեղևը։ Եռացնել կրակին։

  • Սերուցքի մեջ լցնել դեղնուցը՝ թողնելով կրակին։

  • Քսել կրեմը, վերջում ավելացնել սերուցքով ու շոկոլադով պատրատսված գլազուրը։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց