Բաղադրամասեր

  • ձու – 3 հատ,

  • շաքարավազ – 3 ճ/գ,

  • ալյուր – 8 ճ/գ,

  • կաթնաշոռ – 250 գ,

  • սոդա – 1/2 թ/գ,

  • աղ – 1/2 թ/գ,

  • ձիթայուղը, շաքարի փոշին և վանիլինը ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Խոր թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձուն, ալյուրը, շաքարավազը, սոդան և աղը և զգուշությամբ խառնել՝ մինչև միատար զանգված ստանալը:

  • Ոչ մեծ սոտեյնիկի մեջ լցնել ձիթայուղ (կամ բուսայուղ) այնքան, որպեսզի հնարավոր լինի ընկղմել այնտեղ փքաբլիթի կեսը: Ձիթայուղը լավ խառնել:

  • Գդալով կամ ձեռքերի օգնությամբ խմորից գնդիկներ պատրաստել, որոնք պետք է լինեն ընկույզից մի քիչ փոքր:

  • Փքաբլիթները լցնել եռացող ձիթայուղի մեջ և տապակել բոլոր կողմերից:

  • Պատրաստի փքաբլիթները շարել թղթե անձեռոցիկի վրա 1-2 րոպե: Մատուցել փքաբլիթը տաք վիճակում՝ վրան ցանելով վանիլինի հետ խառնած շաքարի փոշին:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ