Բաղադրամասեր

  • Խմորի համար`

  • 5 ձու,

  • 200 գրամ շաքար,

  • 200 գրամ ալյուր,

  • կես թեյի գդալ սոդա,

  • Միջուկի համար`

  • 5-6 միջին չափի դեղձ,

  • 4 ճաշի գդալ շաքար,

  • 1 ճաշի գդալ ջուր

Պատրաստման եղանակը

  • Դեղձը երկարությամբ կտրատել: Խորը ամանի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել շաքարը ու դնել կրակին:

  • Երբ դառնա սիրոպի նման, վերցնել կրակից: Այդ ընթացքում ձուն հարել շաքարի հետ:

  • Ավելացնել սոդա, քացախ և ալյուր: Լավ հարել: Այնքան հարել, մինչև դառնա թթվասերի նման:

  • Շաքարի սիրոպը կրկին դնել կրակին:

  • Այնքան թողնել, մինչ ոսկեգույն դառնա:

  • Հետո կրակից վերցնել ու անմիջապես մեջը դնել կտրատած դեղձերը:

  • Սիրոպով դեղձը դնել խմորի վրա: Թխել ջեռոցում 180 աստիճանով 40 րոպե:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց