Բաղադրամասեր

  • սմբուկ – 5 հատ,

  • Այս ուտեստը յուրահատուկ է նրանով, որ բաղադրիչնեչի մեջ ներառվում է սմբուկ և այլ համ է հաղորդում այս հիանալի ուտեստին

  • 5 հատ սմբուկին ՝

  • 100 գ ընկույզի միջուկ,

  • 3 պճեղ սխտոր,

  • 0,5 թ.գդ. համեմի սերմ,

  • աղացած կարմիր կծու պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի

  • 1 փունջ թարմ համեմ,

  • 1 ճ.գդ. ձիթապտղի յուղ,

  • խմելր սունելի ՝ ըստ ճաշակի,

  • աղ և պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի,

  • Վերջում զարդարելու համար նռան հատիկներ

Պատրաստման եղանակը

  • Սմբուկները լվանալ, չորացնել, պոչերը հեռացնել, ծակծկել և ձիթայուղ քսել վրան:

  • Ջեռոցի մեջ եփել, հանել:

  • Կիսել, գդալով հանել միջուկը և մանրացնել:

  • Կանաչին, ընկույզը, սխտորը մսաղացով կամ հավանգով մանրացնել, որ դառնա համասեռ զանգված:

  • Ընկույզը լցնել սմբուկի վրա, ավելացնել աղը և համեմունքները, խառնել:

  • Խառնել, դնել ամանի մեջ, զարդարել կանաչիով ու նռան հատիկներով:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց