Բաղադրամասեր

60 գ ոչխարի մսին՝

150 գ սերկևիլ,

4 գ բրինձ,

8 գ գլուխ սոխ,

10 գ հալած յուղ,

1/4 ձու,

աղը,պղպեղը, մաղադանոսը և համեմը ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի մսի կտորները գլուխ սոխի հետ միասին մսաղացով աղալ, աղացած մսի վրա գցել ընտրած և լվացած բրինձ, աղ, պղպեղ, մանր կտրտած համեմ, ձու և խառնել:

Միջին մեծության սերկևիլների վերևի մասը կտրել, միջուկը հեռացնել և լվանալ: Սերկևիլը լցնել խճողակով և կտրած մասով ծածկել:

Խոր կաթսայի մեջ դարսել խճողակած սերկևիլը, արգանակ լցնել այնքան, որ տոլման միայն ծածկվի, իսկ վրան գնել շրջված ափսե։ Կաթսան կափարիչով փակել և մարմանդ կրակով տոլման եփել մինչև պատրաստ լինելը:

Տոլման մատուցելիս վրան լցնել գոյացած հյութից և ցանել մաղադանոս: