Բաղադրամասեր

Սեխ

Իմբիր

Շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Սեխը լվանալ, կեղևը հանել, կտրատել: Եփել մինչև փափկելը:

Ջրից հանել, քերած կոճապղպեղ ցանել, մինչև մյուս օրը դնել սառը տեղ: Հաջորդ օրը կոճապղպեղը լվանալ սառը ջրով:

Օշարակ եփել: 1 կգ սեխի համար 1½ կգ շաքարավազ և 2,5 բաժակ սեխի եփուկից օշարակ պատրաստել:

Սեխը այս քաղցրաջրի մեջ եփել: Երկու օր թողնել ջրի մեջ, սեխը հանել ջրից, ավելացնել մնացած շաքարավազը, եփել:

Սեխը նորից լցնել քաղցրաջրի մեջ: Մի քանի անգամ եռացնել, հանել, որ սեխը քամվի, չորացնել արևի տակ կամ ջեռոցի մեջ հատուկ ռեժիմով: