Պաքսիմատով կարմրախայտ

loading...
Պաքսիմատով կարմրախայտ
Պաքսիմատով կարմրախայտ
Պաքսիմատով կարմրախայտ
Պաքսիմատով կարմրախայտ

Բաղադրամասեր

  • 250 գ ձկանը՝

  • 1/4 ձու,

  • 20 գ կաթ,

  • 20 գ հալած յուղ,

  • 10 գ ալյուր,

  • 20 գ պաքսիմատ,

  • 15 գ լիմոն,

  • աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Մաքրած և փորոտիքը հեռացրած ձուկը լվանալ և աղ անել:

  • Ձուն հարել, լցնել կաթի մեջ. հարել այնքան ժամանակ մինչև որ միատեսակ զանգված ստացվի:

  • Ձուկը թաթախել ալյուրի մեջ, դնել ձվից և կաթից ստացված խառնուրդի մեքջ, որից հետո թաթախել ծեծած պաքսիմատում և երկու կողմից յուղով տապակել մինչև որ ոսկեգույն կեղև առաջանա:

  • Կարմրախայտը մատուցել սկուտեղում կլոր կտրտած լիմոնի հետ միասին և մաղադանոսով զարդարած ։

loading...
Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

loading...
Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում
loading...