Բաղադրամասեր

հավի միս - 500 գր (աղացած),

կարագ - 60 գր,

սամիթ - մի քանի ճյուղ,

սխտոր - 2-3 պճեղ,

աղ - ըստ ճաշակի,

պղպեղ սև - ըստ ճաշակի,

ձու - 3 հատ,

չորահաց - ըստ ճաշակի (փշրանքներ),

ալյուր - տապակելու համար,

ձիթայուղ - տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստում ենք լցոնը: Սամիթն ու սխտորը մանր կտրատում ենք ու խառնում կարագին, կամ էլ կարագի հետ միասին հարում ենք բլենդերում: Դնում ենք սառցախցիկի մեջ և անցնում խճողակի պատրաստմանը

Հավի մսին աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում և լավ խառնում: Խճողակը տասը մասի ենք բաժանում, դրանցից գնդիկներ պատրաստում և հետո բլիթի նման տափակեցնում: Ձեռքերը պետք է թրջել, որպեսզի խճողակը չկպչի: Ամեն մի բլիթի մեջ դնում ենք մեկ գդալ միջուկ:

Թաց ձեռքերով կոտլետի ձև ենք տալիս:

Քանի որ կիևյան կոտլետի վրայի խրթխրթան շերտը պետք է հաստ լինի, առաջին հերթին այն թաթախում ենք ալյուրի մեջ: Հետո թաթախում ենք հարած ձվի մեջ: Հետո լավ թաթախում ենք չորահացի փշրանքների, ձվի և վերջում՝ նորից չորահացի մեջ: Այժմ արդեն ունենք հաստ շերտով կոտլետներ, որոնց միջուկը հաստատ դուրս չի հոսի:

Պատրաստի կոտլետները տապակում ենք տաքացրած ձիթայուղի մեջ:

Հետո դնում ենք ջեռոցի տապակի մեջև 180 աստիճանում եփում 15 րոպե: Կոտլետներն արդեն պատրաստ են: