Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»

Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»
Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»
Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»
Հրեական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստը՝ «Ֆորշմակ»

Բաղադրամասեր

  • Ծովատառեխ (сельдь) – 1 հատ (կամ փափկամիս՝ 300 գ),

  • Սոխ – 2 հատ,

  • Սպիտակ հաց – 2 կտոր,

  • Կարագ – 100 գ,

  • Խնձոր (կանաչ, թթու) – 1 հատ,

  • Պինդ եփած ձու – 2 հատ,

  • Կաթ – 1.5 բաժակ,

  • Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  • Հացի կտորները թրջել կաթի մեջ՝ մինչև լրիվ փափկելը: Մաքրել ծովատառեխը, կեղևազրկել խնձորները, հեռացնել միջուկը, մաքրել սոխը, պինդ եփել ձվերը և սառեցնել: Բոլոր բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով: Հացերը մի փոքր քամել և ավելացնել ստացված զանգվածի մեջ: Ամբողջը նորից լավ խառնել: Ավելացնել աղ և պղպեղ:

  • Վերջում ավելացնել փափուկ կարագը և նորից լավ խառնել: «Ֆորշմակը» պատրաստ է, մատուցել սև հացի հետ:

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում
loading...