Բաղադրամասեր

200 գ եղինջ,

25 գ կանաչ սոխ,

20 գ մաղադանոց,

25 գ ընկույզի միջուկ,

աղ,քացախ,

Պատրաստման եղանակը

Նորածիլ մատղաշ եղինջը ընտրել,խնամքով լվանալ,լցնել եռացող աղ արած ջրի մեջ, թողնել մինչև պատրաստ լինելը, իսկ հետո քամիչեվ քամել:

Ընկույզի միջուկը ծեծել,խառնել եղինջից վերցրած ջրի հետ, ավելացնել նաև քացախ:

Կանաչ սոխը և մաղադանոսը լվանալ և մանր կտրտել:

Պատրաստի եղինջը լցնել աղցանամանը,վրան լցնել ընկույզի խարնուրդը և կանաչի ցանել: