Բաղադրամասեր

3 բաժակ ջուր,

4 հատ կարմիր մեխակ,

մի պտղունց աղացած դարչին,

մի պտղունց մշկընկույզ,

մի պտղունց հիլ,

1 բաժակ կաթ,

2 թեյի գդալ դարչնագույն շաքարավազ,

½ ճաշի գդալ թարմ կոճապղպեղ,

1 թեյի գդալ սև թեյ

Պատրաստման եղանակը

Ջուրը եռացնե: Երբ եռա, ավելացնել բոլոր համեմունքները։ Եռացնել 10 րոպե։

Քանի դեռ համեմունքները եռում են, մանրացնել կոճապղպեղը, որպեսզի ստացվի մես ճաշի դգալի չափով։ Ավելացնել եռացող ջրի վրա։

3 րոպեից ավելացնել կաթ, շաքարավազ և եռացնել ևս 5 րոպե։

Պահել 3 րոպե և մատուցել։