Բաղադրամասեր

1 կգ տավարի փափուկ միս

0,5 կգ ապխտած միս

0,5 կգ հալած պանիր

3 հատ ձու

համեմունքներ

4 ճ/գ ալյուր

4 ճ/գ յուղ

1 տուփ սունկ

Պատրաստման եղանակը

Միսը կտրատել ձեռքի ափի մեծությամբ, բարակ շերտերով, համեմել սև, կարմիր պղպեղով, աղով, արևելյան համեմունքներով:

Կտրտած մսի շերտի մի կեսին դնել ապխտած միսը, պանիրը, մսի մյուս կեսը շուռ տալ վրան և կարել ատամի փայտիկով:

3 ձուն հարել, մսերը թաթախել հարած ձվի մեջ, հետո պաքսիմատի մեջ, յուղով տապակել, շարել ջեռոցի տապակի մեջ:

ԱՌԱՆՁԻՆ ՊԱՏՐԱՍՏԵԼ ՀԵՏԵՎՅԱԼ ԹԱՆՁՐՈՒԿԸ.

4 ճ/գ ալյուրը բովել 4 ճ/գ յուղի մեջ՝ մինչև վարդագույն դառնալը, քիչ-քիչ ավելացնել 4 բաժակ ջուր, եռացնել այնքան, որ շատ չթանձրանա:

Ավելացնել սունկը և լցնել տապակած մսի վրա, ապա ջեռոցում եփել կես ժամ:

Մատուցել խորանարդաձև կտրատած եփած գազարից, կարտոֆիլից և կանաչ ոլոռից պատրաստած աղցանի մեջ: