Զարմանահրաշ շոկոլադե տորթ

Զարմանահրաշ շոկոլադե տորթ
Զարմանահրաշ շոկոլադե տորթ
Զարմանահրաշ շոկոլադե տորթ
Զարմանահրաշ շոկոլադե տորթ

Բաղադրամասեր

  • դեղձի մուրաբա - 0,5 կգ,

  • սև շոկոլադ - 300 գր,

  • ռոմ - 6 ճ/գդ,

  • Բիսկվիտի համար՝

  • կարագ - 200 գր,

  • ձու - 7-8 հատ,

  • ալյուր - 200 գր,

  • շաքարի փոշի - 200 գր,

  • սև շոկոլադ - 200 գր,

  • վանիլին - 2 պտղունց,

  • կակաո - 3 ճ/գդ,

  • փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ,

  • աղ - 1 պտղունց,

Պատրաստման եղանակը

  • Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, այնուհետև թողնում ենք հովանա: Դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացնում ենք, սպիտակուցները լավ հարում ենք աղի հետ և տեղափոխում սառնարան:

  • Կարագն ու շաքարի փոշին լավ հարում ենք, ավելացնում շոկոլադը և կրկին հարում: Հարելը չդադարեցնելով հատ առ հատ լցնում ենք դեղնուցները:

  • Այլ ամանի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչը, ալյուրն ու կակաոն և ավելացնում սպիտակուցային և դեղնուցային զանգվածները:

  • Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 160 աստիճան ջեռոցում 45-60 րոպե:

  • Ողջ գիշեր տորթը մի կողմ ենք դնում, իսկ առավոտյան 3 հավասար մասերի բաժանում:

  • Մատուցվող ամանի մեջ դնում ենք առաջին շերտը: Մուրաբայի մեջ խառնում ենք ռոմն ու քսում շերտին: Այնուհետև դնում ենք երկրորդ շերտն ու վրան կրկին մուրաբա քսում:

  • Դնում ենք երրորդ շերտն ու տորթն ամբողջությամբ պատում մուրաբայով: Մի քանի ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

  • Շոկոլադը հալեցնում ենք և տորթը շոկոլադապատում:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
loading...