Բաղադրամասեր

դեղձի մուրաբա - 0,5 կգ,

սև շոկոլադ - 300 գր,

ռոմ - 6 ճ/գդ,

Բիսկվիտի համար՝

կարագ - 200 գր,

ձու - 7-8 հատ,

ալյուր - 200 գր,

շաքարի փոշի - 200 գր,

սև շոկոլադ - 200 գր,

վանիլին - 2 պտղունց,

կակաո - 3 ճ/գդ,

փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ,

աղ - 1 պտղունց,

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, այնուհետև թողնում ենք հովանա: Դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացնում ենք, սպիտակուցները լավ հարում ենք աղի հետ և տեղափոխում սառնարան:

Կարագն ու շաքարի փոշին լավ հարում ենք, ավելացնում շոկոլադը և կրկին հարում: Հարելը չդադարեցնելով հատ առ հատ լցնում ենք դեղնուցները:

Այլ ամանի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչը, ալյուրն ու կակաոն և ավելացնում սպիտակուցային և դեղնուցային զանգվածները:

Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 160 աստիճան ջեռոցում 45-60 րոպե:

Ողջ գիշեր տորթը մի կողմ ենք դնում, իսկ առավոտյան 3 հավասար մասերի բաժանում:

Մատուցվող ամանի մեջ դնում ենք առաջին շերտը: Մուրաբայի մեջ խառնում ենք ռոմն ու քսում շերտին: Այնուհետև դնում ենք երկրորդ շերտն ու վրան կրկին մուրաբա քսում:

Դնում ենք երրորդ շերտն ու տորթն ամբողջությամբ պատում մուրաբայով: Մի քանի ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

Շոկոլադը հալեցնում ենք և տորթը շոկոլադապատում: