Բաղադրամասեր

1լ կաթ,

200 գ բնական և թարմ յոգուրտ

Պատրաստման եղանակը

Կաթը եռացնել և սառեցնել մինչև 38-40 աստիճան։ Թերմոսը լվալ եռացած ջրով, ջուրը թափել և պահել 1-2 րոպե, որպեզի գոլորշին դուրս գա։ Որից հետո փակել կափարիչով։

100մլ կաթը խառնել յոգուրտի հետ, այպես, որպեսզի գնդիկներ չլինեն։ Մնացած կաթի վրա ավելացնել կաթի և յոգուրտի խառնուրդը և լավ խառնել։ Ստացված զանգվածը լցնել թերմոսի մեջ, փակել և պահել 6-8 ժամ։ Պատրաստի յոգորտը լցնել փոքր բաժակների մեջ և դնել սառնարանում 8 ժամ։