Բաղադրամասեր
խնձոր - 4 հատ
գազար - 3 հատ
կես կիտրոնի հյութ
թթվասեր - 100 գր
ընկույզ - 100 գ
աղ՝ ըստ ճաշակի
աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ընկույզը մանր կտրատել։
Կեղևից և պտղամիջուկից մաքրել խնձորը, բարակ կտրատել։
Գազարը մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով:
Այս ամենը խառնել, վրան կիտրոնի հյութ, թթվասեր, աղ և պղպեղ ավելացնել։
Ստացված զանգվածը լցնել աղցանամանի մեջ և մատուցել: