Բաղադրամասեր
ալյուր 320 գրամ,
2 ձու,
սոդա 0,5 թեյի գդալ,
կարագ 200 գրամ,
շաքար 150 գրամ,
խտացրած կաթ 1-2 տարա,
քացախ 1 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Խառնեք ձուն շաքարի հետ, բայց չի կարելի հարել։
Հալեցնել կարագը և ավելացնել ձվին։
Հանգցնել սոդան քացախով և ավելացնել կարագա-ձեթային խառնուրդին։ Խառնեք։
Ավելացրեք ալյուր և ձեռքերով հունցել՝ հարթ, չկպչուն խմոր։ Խմորը բաժանել ոչ մեծ չափերի գնդերի (ինչպես հունական ընկույզ)։
Տեղափոխել ֆորմայի մեջ, փակ և պատրաստել ըստ ֆորմայի ցուցումների։ Դրանք լինում են էլեկտրական և այնպիսիները, որոնք անհրաժեշտ է տեղադրել ջեռոցում։
Կարմիր ընկույզների կեսերը հանել ֆորմայից և թողնել, որ սառի։
Լցնել խտացրած կաթով և կպցնել, որպեսզի ստացվեն ամբողջական ընկույզներ։
Եթե դուք անում եք այս ընկույզները առաջին անգամ, ապա բաղադրիչների քանակությունը կարելի է քչացնել 2 անգամ, սակայն անհրաժեշտ է հիշել, որ նրանք գրեթե միշտ լավ են ստացվում և հրաշալի համի շնորհիվ շատ շուտ են վերջանում։
Խտացրած կաթի քանակությունը 1-1,5-2 տարա կախված է նրանից, թե ինչ խտությամբ եք այն լցնելու ընկույզների մեջ։