Բաղադրամասեր

ալյուր 320 գրամ,

2 ձու,

սոդա 0,5 թեյի գդալ,

կարագ 200 գրամ,

շաքար 150 գրամ,

խտացրած կաթ 1-2 տարա,

քացախ 1 թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Խառնեք ձուն շաքարի հետ, բայց չի կարելի հարել։

Հալեցնել կարագը և ավելացնել ձվին։

Հանգցնել սոդան քացախով և ավելացնել կարագա-ձեթային խառնուրդին։ Խառնեք։

Ավելացրեք ալյուր և ձեռքերով հունցել՝ հարթ, չկպչուն խմոր։ Խմորը բաժանել ոչ մեծ չափերի գնդերի (ինչպես հունական ընկույզ)։

Տեղափոխել ֆորմայի մեջ, փակ և պատրաստել ըստ ֆորմայի ցուցումների։ Դրանք լինում են էլեկտրական և այնպիսիները, որոնք անհրաժեշտ է տեղադրել ջեռոցում։

Կարմիր ընկույզների կեսերը հանել ֆորմայից և թողնել, որ սառի։

Լցնել խտացրած կաթով և կպցնել, որպեսզի ստացվեն ամբողջական ընկույզներ։

Եթե դուք անում եք այս ընկույզները առաջին անգամ, ապա բաղադրիչների քանակությունը կարելի է քչացնել 2 անգամ, սակայն անհրաժեշտ է հիշել, որ նրանք գրեթե միշտ լավ են ստացվում և հրաշալի համի շնորհիվ շատ շուտ են վերջանում։

Խտացրած կաթի քանակությունը 1-1,5-2 տարա կախված է նրանից, թե ինչ խտությամբ եք այն լցնելու ընկույզների մեջ։