Բաղադրամասեր
8 ճ. գ. շաքարավազ,
4 հատ ձու,
125 գ. կարագ ,
300 գ. ցորենի ալյուր,
1 թ. գ. փխրեցուցիչ,
2 ճ. գ. կակաոյի փոշի,
500 գ. կաթնաշոռ,
40 գ. օսլա,
1 պտղունց վանիլին,
0,5 բաժակ թթվասեր,
380 գ. խտացրած կաթ,
50 գ. գետնանուշ,
3 ճ. գ. մեղր
Պատրաստման եղանակը
Ամանի մեջ լցրեք ալյուրը, ավելացրեք հալեցրած կարագը, 4 ճ. գ. շաքարավազ, կակաոն, փխրեցուցիչը: Նախ բոլոր բաղադրիչները խառնեք պատառաքաղով, հետո ավելացրեք 1 ձու և ձեռքով խմոր հունցեք: Այն փաթաթեք սննդային թաղանթով և դրեք սառնարանը մինչև միջուկը պատրաստեք:
Կաթնաշոռը խառնեք վանիլինին և օսլային: 3 ձուն հարեք մնացած շաքարավազի հետ, ավելացրեք թթվասերը և միացրեք կաթնաշոռով խառնուրդին: Միջուկը պատրաստ է:
Խմորը տարածեք վրան կարագ քսված թավայի մեջ 22 սմ տրամագծով թխելու համար: Մեղվափեթակներ պատրաստեք: Կենտրոնում դրեք կաթնաշոռով զանգվածը և տորթը դրեք ջեռոցը 50 րոպեով՝ այն նախապես տաքացնելով մինչև 180 աստիճան:
Գետնանուշը չորացրեք ջեռոցում, ընկղմեք գոլորշու վրա հալեցրած մեղրի մեջ: Թողեք, որ տորթը մի քիչ սառչի, վերևի մասին խտացրած կաթ քսեք, զարդարեք գետնանուշով: