Բաղադրամասեր

8 ճ. գ. շաքարավազ,

4 հատ ձու,

125 գ. կարագ ,

300 գ. ցորենի ալյուր,

1 թ. գ. փխրեցուցիչ,

2 ճ. գ. կակաոյի փոշի,

500 գ. կաթնաշոռ,

40 գ. օսլա,

1 պտղունց վանիլին,

0,5 բաժակ թթվասեր,

380 գ. խտացրած կաթ,

50 գ. գետնանուշ,

3 ճ. գ. մեղր

Պատրաստման եղանակը

Ամանի մեջ լցրեք ալյուրը, ավելացրեք հալեցրած կարագը, 4 ճ. գ. շաքարավազ, կակաոն, փխրեցուցիչը: Նախ բոլոր բաղադրիչները խառնեք պատառաքաղով, հետո ավելացրեք 1 ձու և ձեռքով խմոր հունցեք: Այն փաթաթեք սննդային թաղանթով և դրեք սառնարանը մինչև միջուկը պատրաստեք:

Կաթնաշոռը խառնեք վանիլինին և օսլային: 3 ձուն հարեք մնացած շաքարավազի հետ, ավելացրեք թթվասերը և միացրեք կաթնաշոռով խառնուրդին: Միջուկը պատրաստ է:

Խմորը տարածեք վրան կարագ քսված թավայի մեջ 22 սմ տրամագծով թխելու համար: Մեղվափեթակներ պատրաստեք: Կենտրոնում դրեք կաթնաշոռով զանգվածը և տորթը դրեք ջեռոցը 50 րոպեով՝ այն նախապես տաքացնելով մինչև 180 աստիճան:

Գետնանուշը չորացրեք ջեռոցում, ընկղմեք գոլորշու վրա հալեցրած մեղրի մեջ: Թողեք, որ տորթը մի քիչ սառչի, վերևի մասին խտացրած կաթ քսեք, զարդարեք գետնանուշով: