Բաղադրամասեր

  • Խոզի միս 500 գրամ,

  • Սպանախ 1 փունջ,

  • Սխտոր 1 պճեղ,

  • Սոխ 1 գլուխ,

  • Ընկույզ 50 գրամ,

  • Պանիր 150 գրամ,

  • Մշընկույզ 0.5 թեյի գդալ,

  • Յուղ 1 ճաշի գդալ,

  • Սպիտակ գինի 50 մլ,

  • Մանանեխ 1 թեյի գդալ,

  • Օսլա 1 թեյի գդալ,

  • Աղ,

  • Սև պղպեղ,

  • Մակարոն 300 գրամ,

Պատրաստման եղանակը

  • Սպանախը խաշել, ջրքամել, լավ մզել, կտրտել, ավելացնել կտրտած սոխն ու սխտորը, ընկույզը, 80 գ քերած պանիրը, համեմել աղով, պղպեղով և մշընկույզով:

  • Խոզի փափկամսի մեջ գրպան բացել, լցոնել սպանախի խառնուրդով, բացվածքն ամրացնել չոպիկներով, յուղով 2 կողմից տապակել, աղ ու պղպեղ անել, կողիկը դնել ջեռոցի տապակի մեջ, տեղափոխել 150 աստճան տաքացրած ջեռոցը, թողնել այնտեղ 12 րոպե:

  • Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ անել, մակարոնը խաշել: Տապակի մեջ մնացած յուղին ավելացնել արգանակն ու գինին, եփել մինչև զանգվածը կես ընկնի, ավելացնել մանանեխը, մնացած 70 գ պանիրը, քիչ ջրով բացած օսլան, աղ ու պղպեղ անել, եփել:

  • Մակարոնը ջրքամել: Մակարոնն ու կողիկները դնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան սոուս լցնել և անմիջապես մատուցել:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում