Բաղադրամասեր
Խոզի կողեր՝ 500 գ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Չիլի պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Սխտորի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Բուրավետ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Թարխուն՝ ըստ ճաշակի
Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
Կետչուպ՝ 120 մլ
Կարմիր գինու քացախ՝ 1 ճ/գ
Դարչնագույն շաքարավազ՝ 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Կողերը լվացեք և չորացրեք, հանեք թաղանթը և ոչ պետքական ճարպը:
Համեմունքները խառնեք տարայի մեջ, լավ քսեք մսի վրա: Կողերը պետք է ամբողջովին ծածկվեն համեմունքներով:
Փաթաթեք փայլաթիթեղի երկու շերտով և առավելագույնս հերմետիկորեն փակեք. հյութը չպետք է արտահոսի: Եփեք ջեռոցում 180 աստիճանով 2 ժամ:
Վերջից 1 րոպե առաջ բարբեքյու սոուս պատրաստեք․ խառնեք կետչուպը, քացախը և շաքարավազը:
Կողերը հանեք, փայլաթիթեղը բացեք, սուոսը քսեք մի կողմից: 5 րոպե եփեք գրիլի ռեժիմով:
Նորից հանեք, շրջեք և մյուս կողմին քսեք սոուս: Եփեք ևս 5 րոպե:
Աղբյուրը ՝ Blognews.am