Բաղադրամասեր

80 գ ոչ յուղոտ խոզի մսին՝

60 գ տավարի միս,

20 գ ցորենի ձավար,

20 գ գլուխ սոխ,

12 գ կարագ,

15 գ լիմոն,

15 գ հալած յուղ,

աղը և պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ոչ յուղոտ խոզի միսը մսաղացով աղալ, ավելացնել կտրտած գլուխ սոխ, աղ, պղպեղ և լավ խառնել:

Ցորենի ձավարը 1 ժամ թրջել և դրանից փլավ եփել ։ Պատրաստած խճողակը և փլավը իրար խաոնել, հունցել և դարձնել միատեսակ զանգված։

Տավարի միսը մսաղացով աղալ, ավելացնել աղ, պղպեղ, մանր կտրտած գլուխ սոխ և խառնել:

Տապակին յուղ քսել, դրա վրա հավասար շերտերով դնել խոզի մսի և փլավի խառնուրդը, հավասարեցնել, վրան դնել տավարի մսից պատրաստած խճողակը, նորից դնել խոզի մսի ու փլավի խառնուրդ և հավասարեցնել, վրան ցանել հալեցրած յուղ (տեղ- տեղ դնել կարագի կտորներ),իսկ վերջում ավելացնել 150 գ սպիտակ գինի և 25—30 րոպե դնել ջեռոցը։

Մատուցել վրան լցրած այն հյութից, որ գոյացել է կերակրատեսակը պատրաստելիս: