Բաղադրամասեր

խմորի համար ՝

300 գ ալյուր

250 գ կարագ

1 հատ ձու

կես բաժակ մածուն

1/4 թ. գդալ աղ

կես թ. գդալ սոդա

1/3 թ. գդալ քացախ

Միջուկի համար ՝

230 գ շաքարավազ

250 գ կարագ

վանիլ,

230 գ ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը մաղել, կարագը (խմորը պատրաստելուց 30 րոպե առաջ կարագը հանել սառնարանից) վերածել մանր քառակուսիների, մատներով ալյուրի հետ լավ տրորել, որ զանգվածը վերածվի փշուրների: Ավելացել ձու, մածուն, աղ, սոդա և քացախ: Փափուկ և չկպչող խմոր հունցել: Թողնել 30 րոպե, որ հանգստանա:

Պատրաստենք խորիզը։

Շաքարավազը կարագի հետ լավ տրորել, ավելացնել վանիլ և իհարկե ալյուր:

Խմորը բաժանել 2 մասի: Յուրաքանչյուրը գրտնակել, տարածել միջուկը, փաթաթել, բաժանել մասերի: Կտորների վրա հարած ձու քսել և թխել նախապես 180 աստիճան միացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե կամ մինչև կարմրելը: