Բաղադրամասեր

300 գ. խնձոր,

30 գ. կակաո,

դարչին,

150 գ. շաքարավազ,

80 գ. սպիտակահատ ձավար,

4 ձու,

մեղրաբլիթ

Պատրաստման եղանակը

Խնձորները քերել քերիչով, ավելացնել մանրած մեղրաբլիթը, կակաո և կես թեյի գդալ դարչին: Թողնել 20 րոպե: Այդ ընթացքում շաքարավազի հետ հարել 4 ձվի դեղնուցները նույն չափի մեղրի հետ: Պետք է ստացվի խիտ փրփրած զանգված:

Դրան խառնեք խնձորից պատրաստված զանգվածը, սոդա, սպիտակահատ ձավար և հարած սպիտակուցը: Ստացված զանգվածը լցրեք կեքսի համապատասխան տարրաների մեջ, նախապես դրանք յուղով պատելով, և ցանեք մանր փշրած չորախմոր:

Դրեք ջեռոցը միջին ջերմաստիճանի վրա և թխեք մինչև եփելը: