Բաղադրամասեր
ալյուր - 100 գր,
ձու - 2 հատ,
շաքարավազ - 50 գր,
թթվասեր - 70 գր,
դարչին - 1/2 թ.գ,
սերոցքային կարագ - 80 գր,
փխրեցուցիչ - 1 թ.գ,
վանիլին - 1/2 թ.գ,
նուշի քերուկ - 30 գր,
Միջուկի համար `
խոշոր խնձորներ թթվաշոտ - 4 հատ,
շաքարավազ - 100 գր,
նուշի լիկյոռ - 100 գր,
կարագ - 50 գր,
վանիլ
Պատրաստման եղանակը
Կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան ,որ ստացվի կրեմանման զանգված :
Մեկ մեկ ավելացնել ձվերը , շարունակելով հարել : Ավելացնել թթվասերը : Մաղել ալյուրը , վանիլն ու փխրեցուցիչը, դարչինը :
Ավելացնել հարած զանգվածին : Շարունակել հարել :
Մաքրել խնձորները կտրատել :
Տապակի մեջ գազօջախի վրա տաքացնել լիկյորը , շաքարավազի ու վանիլի հետ : Ավելացնել խնձորներն ու կարագը : Շարունակելով խառնել ,եփել մոտ10 րոպե:
Հանել կրակից , սառեցնել և շարել ջեռոցի տապակի մեջ : Խնձորների վրա լցնել խմորը :
Եփել 180 աստիճանի տակ մոտ 45 րոպե: Հանել ջեռոցից և շուռ տալ ափսեի մեջ որով մատուցելու եք :