Բաղադրամասեր

  • 2 կգ մեկ հնդկահավին՝

  • 1.5 կգ խնձոր,

  • 100 գ հալած յուղ,

  • 30 գ շաքարափոշի,

  • աղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Հնդկահավի նախապատրաստած մսի վրա աղ ցանել, մեջքի վրա դնել տապակի մեջ, վրան լցնել հալած յուղ, ավելացնել մի քիչ ջուր (200 գ) և ջեռոցում տապակել:

  • Տապակելու ընթացքում հնդկահավի վրա լցնել գոյացած հյութից, իսկ տապակը պտտել, որպեսզի հնդկահավը բոլոր կողմերից հավասարաչափ տապակվի: Տապակելն ավարտելուց հետո հնդկահավը հանել, իսկ տապակում խորովել քաղցր խնձոր նախօրոք վրան շաքար ցանած:

  • Տապակած հնդկահավը կտրտել, դնել ափսեն, տալով նրան ամբողջական մսի տեսք, կողքից շարել խորոված խնձորները և վրան լցնել տապակելու ընթացքում գոյացած հյութից, զարդարել մաղադանոսով:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում