Բաղադրամասեր

500 գ կաթնաշոր,

½ բաժակ կաթ,

2 ճաշի գդալ սպիտակաձավար,

3 ճաշի գդալ շաքարավազ,

2 հատ ձու 50 գ կարագ,

2 ճաշի գդալ չամիչ,

,2 հատ խնձոր,

0,5 բաժակ թթվասեր,

վանիլին ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կաթնաշորը անցկացնել մսաղացով և տրորել։ Խնձորները լվանալ, մաքրել կեղևից և կորիզներից։ Մանր կտրատել, ավելացնել լավ լվացած չամիչը։

Տրորած կաթնաշորը խառնել խնձոր, կաթի, չամիչի, շաքարավազի, վանիլինի, ձվի դեղնուցի,սպիտակաձավարի հետ և լավ խառնել։

Այնուհետև ստացված զանգվածի վրա ավլացնել խփած սերուցքները։

Ստացված զանգվածը դնել կարագով քսաց ֆորմայի մեջ և դնել ջեռոցում։ Մատուցելուց առաջ վրան քսել թթվասեր։