Բաղադրամասեր

  • 1 բաժակ մածուն,

  • կես բաժակ բուսական յուղ,

  • 2 գդալ չոր դրոժ,

  • 1 թեյի գդալ աղ,

  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

  • 3 բաժակ ալյուր

Պատրաստման եղանակը

  • Մածունը խառնել յուղի հետ և մի փոքր տաքացնել,ավելացնել շաքարավազը և աղը: Ալյուրը խառնել դրոժի հետ, ավելացնել մածունը և հունցելուց հետո դնել տաք տեղ կես ժամով: Ջեռոցը պետք է միացնել 180-200 աստիճանի տակ: Այս խմորից հնարավոր է պատրաստել ամեն ինչ` պիցցա,կարկանդակներ, բուլկի …

  • Եթե 30 րոպեից Ձեզ թվա, որ խմորը պատրաստ չէ, պետք չէ խառնվել իրար. հենց այդպես էլ պետք է լինի: Խմորը բարձրանում է եփելու ընթացքում:

Կատեգորիաներ