Բաղադրամասեր

1 բաժակ մածուն,

կես բաժակ բուսական յուղ,

2 գդալ չոր դրոժ,

1 թեյի գդալ աղ,

1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

3 բաժակ ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Մածունը խառնել յուղի հետ և մի փոքր տաքացնել,ավելացնել շաքարավազը և աղը: Ալյուրը խառնել դրոժի հետ, ավելացնել մածունը և հունցելուց հետո դնել տաք տեղ կես ժամով:

Ջեռոցը պետք է միացնել 180-200 աստիճանի տակ: Այս խմորից հնարավոր է պատրաստել ամեն ինչ` պիցցա,կարկանդակներ, բուլկի …

Եթե 30 րոպեից Ձեզ թվա, որ խմորը պատրաստ չէ, պետք չէ խառնվել իրար. հենց այդպես էլ պետք է լինի: Խմորը բարձրանում է եփելու ընթացքում: