Բաղադրամասեր

Թթխմոր – 10 գր,

շաքարավազ – 1/2 թ. գդ․,

ջուր (40-46C) – 1,5 բաժակ (350մլ),

աղ – 1 թ. գդ. ,

ձիթայուղ – 2 ճ. գդ.,

ալյուր – 400 գր (3 1/3 բաժակ)

Պատրաստման եղանակը

Մեծ թասում խառնել ջուրն ու թթխմորը և թողնել մոտ 10 րոպե։

Ավելացնել ձիթայուղը, ալյուրի կեսը և խառնելով ստանալ փափուկ խմոր:

Աղը դժվարացնում է թթխմորի խմորումը, այդ իսկ պատճառով աղը պետք է խառնել ալյուրի հետ:

Սեղանին ալյուր անել, դնել խմորը և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն այնքան, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր: Խմորը դնել եթով պատված թասի մեջ և ծածկել սրբիչով:

Թողնել, որ խմորը հասունանա, մոտ 1 ժամ: Խմորը համարվում է հասունացած, եթե այն մեծացել է ծավալով 2 անգամ:

Խմորը հունցել, տալ գնդի ձև: Բացել խմորը ջեռոցի թավայի մակերեսով և ավելացնել լցոնը: