Բաղադրամասեր
80 գ բոված ալյուրն՝
30 գ հալած յուղ,
30 գ չորթան,
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ցորենն ընտրել, թեթևակի բովել, սուրճաղացով աղալ և մաղել: Կաթսայում ջուր եռացնել, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ, այնուհետև կաթսան կրակի վրայից վերցնել և պատրաստած ալյուրը (փոխինձը) խառնելով կամաց - կամաց դնել ջրի մեջ, որից հետո դնել մարմանդ կրակին և թողնել այնքան մամանակ, մինչև խաշիլը խտանա:
Խաշիլը մատուցելիս վրան լցնել հալած յուղ և բաց արած թան: