Վրացական հալվա

Վրացական հալվա
Վրացական հալվա
Վրացական հալվա
Վրացական հալվա

Բաղադրամասեր

  • կարագ - 250 գր,

  • եգիպտացորենի ալյուր - 500 գր,

  • շաքարավազ - 400 գր,

  • ջուր - 200 մլ,

  • նուշ կամ ընկույզ - 150 գր

Պատրաստման եղանակը

  • Կարագը հալեցնում ենք, ավելացնում ալյուրը, շաքարավազի կեսը և 10-15 րոպե տապակում ենք՝ փայտյա թիակով անընդհատ խառնելով:

  • Զուգահեռ եփում ենք մնացած շաքարավազով և ջրով օշարակը: Ալրային զանգվածը կրակից վերցնում ենք, ավելացնում նախօրոք տապակած և մանրացված նուշը: Լավ խառնում ենք և ավելացնում օշարակը: Զանգվածը կրկին դնում ենք կրակին և 5-7 րոպե եփում:

  • Հալվան հովացնում ենք, դնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և ձևավորում 5-6 սմ հաստությամբ ուղղանկյան կամ քառակուսու տեսքով:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
loading...