Բաղադրամասեր

  • 1 հատ ավոկադո,

  • 75 գ շաքարավազ,

  • 1 ճաշի գդալ վանիլի փոշի,

  • 1 հատ վարունգ,

  • 6 ճաշի գդալ լայմի հյութ,

  • 150գ յոգուրտ։

Պատրաստման եղանակը

  • Ավոկադն դնել փայտե տաղտակի վրա և բաժանել երկու հավասար մասերի։ Զգուշությամբ անցնել կորիզի մոտով և ձեռքերով բաժանել մասերը, հանել կորիզը և մաքրել կեղևը։ Կտրատել փոքր քառակուսիկների։

  • Մեկ մեծ կամ երկու փոքր վարունգները մաքրել կեղևից, եթե սերմերը մեծ են, հանել գդալով և նույնպես կտրատել փոքր քառակուսիկների։ Կտրատած ավոկադոյի հետ միասին դնել բլենդերի մեջ։

  • Ավելացնել լայմի հյութ։ Հարել մինչև միատարր զանգված ստանալը։

  • Ավելացնել շաքարավազը և վանիլի փոշին, հարել ևս մեկ անգամ, ավելացնել յոգուրտը և հարել, մինչև փափուկ զանգված ստանալը։

  • Ստացված զանգվածը դնել թասի մեջ և 9 ժամով դնել սառցախցիկում։

  • 3 ժամը մեկ խառնուրդը պետք է լավ խառնել, որպեսզի սառույց չառաջանա։

  • Մատուցելուց կես ժամ առաջ թասը սառցախցիկից դնել սառնարանում։ Զանգվածը պետք է հալչի այնքան, որ հնարավոր լինի վերցնել գդալով։

  • Գդալով վերցնելուց առաջ, գդալը մտցնել տաք ջրի մեջ։ Ձևավորել թարմ անանուխով։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար