Բաղադրամասեր
60 գ բրինձ,
20 գ հալած յուղ,
100 գ ուղեղ,
25 գ հում կաթի սեր,
աղը, քացախը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստել քամովի փլավ : Ուղեղը ջրում թրջել, վրայի փառը հեռացնել և աղ դրած ջրում եփել, ավելացնելով քացախ։ Պատրաստի ուղեղը մաղով քամել, որից հետո տրորել և խառնել հում սերի հետ։
Պատրաստի փլավի վրա լցնել ուղեղի և սերի խառնուրդը։ Կաթսայով փլավը դնել ջեռոցը և թողնել մինչև փլավի երեսին կարմրավուն կեղև գոյանա: Մատուցելիս վրան դնել կեղևի կտորները։