Բաղադրամասեր
4—5 կգ կշռող մեկ ուլին՝
1 կգ հաճարի ձավար,
300 գ հալած յուղ,
2 լ ջուր,
500 գ գլուխ սոխ,
աղը, մաղաղանոսը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ուլի նախապատրաստած միսը լավ լվանալ, բոլոր կողմերից տրորելով աղ քսել:
20 րոպե անց վիզը մեջքի կողմից ճեղքել մինչև ոսկորը և չժանգոտվող երկաթալարով աոաջին ոտքերը միացնել վզի հետ. հետևի ոտքերի ջլերի միջով երկար երկաթալար անցկացնել:
Հաճարի ձավարը ընտրել, լվանալ աղ գցած ջրում թրջել մեկ ժամ, իսկ այնուհետև մաղով քամել, փոխադրել յուղ քսած լայն կավե ամանը: Վրան յուղ ցանել և ջուր լցնել՝ 1 բաժակ ձավարին 2 բաժակ ջուր:Պատրաստել սոխառածը:
Թոնիրում փայտն այրվելուց հետո այնտեղ դնել ձավարով ամանը, իսկ դրա վրա կախել ուլը, երկաթալարը կապել խաչերկաթից: Թոնիրը ծածկել թիթեղով և վրան կավ քսել: Ուլը թոնիրում խորովել1-2 ժամ:
Պատրաստի ուլը կտրտել, դնել ափսեն և զարդարել մաղադանոսով: Քաշովին մատուցել աոանձին՝ վրան սոխառած լցրած: Տոնական սեղանին ուլի խորովուն մատուցում են ամրողջական։