Բաղադրամասեր

  • 4—5 կգ կշռող մեկ ուլին՝

  • 1 կգ հաճարի ձավար,

  • 300 գ հալած յուղ,

  • 2 լ ջուր,

  • 500 գ գլուխ սոխ,

  • աղը, մաղաղանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Ուլի նախապատրաստած միսը լավ լվանալ, բոլոր կողմերից տրորելով աղ քսել:

  • 20 րոպե անց վիզը մեջքի կողմից ճեղքել մինչև ոսկորը և չժանգոտվող երկաթալարով աոաջին ոտքերը միացնել վզի հետ. հետևի ոտքերի ջլերի միջով երկար երկաթալար անցկացնել:

  • Հաճարի ձավարը ընտրել, լվանալ աղ գցած ջրում թրջել մեկ ժամ, իսկ այնուհետև մաղով քամել, փոխադրել յուղ քսած լայն կավե ամանը: Վրան յուղ ցանել և ջուր լցնել՝ 1 բաժակ ձավարին 2 բաժակ ջուր:Պատրաստել սոխառածը:

  • Թոնիրում փայտն այրվելուց հետո այնտեղ դնել ձավարով ամանը, իսկ դրա վրա կախել ուլը, երկաթալարը կապել խաչերկաթից: Թոնիրը ծածկել թիթեղով և վրան կավ քսել: Ուլը թոնիրում խորովել1-2 ժամ:

  • Պատրաստի ուլը կտրտել, դնել ափսեն և զարդարել մաղադանոսով: Քաշովին մատուցել աոանձին՝ վրան սոխառած լցրած: Տոնական սեղանին ուլի խորովուն մատուցում են ամրողջական։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում