Բաղադրամասեր
միս - 1 կգ
կարտոֆիլ - 3 հատ
կաղամբ - 1 հատ (300 գրամ )
բազուկ - 1 հատ
գազար - 3 հատ
սոխ - 2 հատ
լոլիկ - 2 հատ
տոմատի մածուկ - 2 ճգ
քաղցր կամ կծու պղպեղ - 1 հատ
դափնու տերև - 2 հատ
յուղ
մաղադանոս
աղ, պղպեղ
սխտո - 1 պճեղ
թթվասեր
Պատրաստման եղանակը
Նախապես տավարի միսը խաշել, այնուհետև կտրատել ոչ շատ մեծ կտորներով և ավելացնել արգանակի մեջ:
Մանր կտրատել կաղամբը, գազարը, բազուկը, սոխը, կարտոֆիլը:
Այնուհետև բազուկը տապակել յուղի մեջ, ավելացնել տոմատի մածուկը և եփել 10 րոպե:
Ձեթի մեջ տապակել սոխը, գազարը:
Եռացած արգանակի վրա ավելացնել կարտոֆիլը, այնուհետև կաղամբը, բազուկը նախապես եփված տոմատի մածուկով և շարունակել եփել այն 15 րոպե:
Այս ամենին ավելացնել սոխով տապակված գազարը, մաղադանոսը, դափնու տերևները, պղպեղը, աղը:
Վերջում խոզի ճարպի փոքր կտոր ու սխտոր ավելացնել և կրակն անջատել:
Մատուցել թթվասերի հետ: