Բաղադրամասեր

1 կգ թզին ՝

1 կգ շաքարավազ,

ջուր,

կիտրոնի աղ

Պատրաստման եղանակը

Մուրաբայի համար ընտրել կլոր, հասուն, մուգ գույնի թուզ։

Թուզը լվանալ, չոր անձեռոցիկով մաքրել, կեղևը 3-4 տեղ առանց վնասելու ժապավենաձև մաքրել։

Շաքարը 1 բաժակ ջրի, կիտրոնի հյութի հետ լցնել թասի մեջ ու դնել կրակին։

Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել: Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե սոկը արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները: