Թզի մուրաբա

Թզի մուրաբա
Թզի մուրաբա
Թզի մուրաբա
Թզի մուրաբա

Բաղադրամասեր

  • 1 կգ թզին ՝

  • 1 կգ շաքարավազ,

  • ջուր,

  • կիտրոնի աղ

Պատրաստման եղանակը

  • Մուրաբայի համար ընտրել կլոր, հասուն, մուգ գույնի թուզ։

  • Թուզը լվանալ, չոր անձեռոցիկով մաքրել, կեղևը 3-4 տեղ առանց վնասելու ժապավենաձև մաքրել։

  • Շաքարը 1 բաժակ ջրի, կիտրոնի հյութի հետ լցնել թասի մեջ ու դնել կրակին։

  • Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել: Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե սոկը արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում
loading...