Բաղադրամասեր
Ալյուր – 70 գ
Կարագ – 60 գ
Շաքարավազ – 120 գ
Ձու – 1 հատ
Վանիլին – 1 տուփ
Կիտրոնի քամած հյութ – 1 թ/գ
Քունջութի սերմեր – 160 գ
Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ
Աղ – 1/2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Խառնել այլուրը, փխրեցուցիչը և աղը:
Հարած կարագը հարել շաքարավազի հետ: Հետո ավելացնել ձուն, վանիլինը և կիտրոնի հյութը և հարել 20-30 վայրկյան:
Շարունակել հարելը և փոքր քանակներով ավելացնել ալյուրը:
Բահիկով խառնել նախօրոք տապակած ամբողջ քունջութը:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թխելու համար նախատեսված թղթի վրա (անպայամ) թեյի գդալով տեղադրել զանգվածը՝ իրարից 3-4 սմ հեռավորության վրա, քանի որ թխվածքաբլիթները կարող են հոսել:
Թխել 8-15 րոպե՝ կախված չափից: