Բաղադրամասեր

1 թեյի գդալ սոդա,

100 գրամ մարգարին,

3 թեյի բաժակ ալյուր,

100 գրամ կարագ,

3 հատ ձու,

200 գրամ մայոնեզ,

1 թեյի բաժակ շաքարավազ,

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը, 100 գրամ մարգարինը, 100 գրամ կարագը խառնել, խմոր ստանալ: Կարագն ու մարգարինը պիտի նախապես փափկացնել: Խմորի մեջ գնդիկներ չպիտի մնան: Ձուն, մայոնեզն ու մի բաժակ շաքարավազը խառնել, մինչև շաքարը ձուլվի: Սոդան քացախին խառնել, լցնել խմորի վրա: Այդ ամենը միասին հունցել: Խմորի փոքրիկ գնդիկները դնել հատուկ ընկույզի կաղապարի մեջ, սեղմել և թխել: Դեռ խմորիկները չսառած` միջուկը դնել մեջը: Կարելի է միջուկին խառնել մանրացրած ընկույզ կամ թխվածքաբլիթ: Օրինակ, կարելի է իբրև միջուկ վերցնել երկու տուփ խտացրած կաթ` մեկը եփած, մյուսը` սովորական: Սովորական խտացրած կաթին փշրած թխվածքաբլիթ խառնել, որ ջրիկ չլինի: Եփած կաթին ընկույզ խառնել, կստացվեն երկու տեսակի ընկույզներ: