Բաղադրամասեր

թթվասեր – 2 բաժակ,

կարագ – 200 գ,

շաքարավազ - 1 բաժակ,

ձու – 3 հատ,

ալյուր – 3 բաժակ,

սոդա – մի պտղունց,

ընկույզի միջուկ – 1 բաժակ,

շաքարի փոշի,

դարչին

Պատրաստման եղանակը

Կարագը թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, փափկելուց հետո այն խառնել թթվասերին:

Երկու ձուն կոտրել, հարել, լցնել թթվասերի մեջ, մեկը թողնել միջուկի և վրան քսելու համար:

Թթվասերի խառնուրդին աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը, մի փոքր սոդա: Խմոր հունցել, դնել մի կողմ:

Պատրաստել միջուկը:

Ընկույզը մանրացնել, խառնել շաքարավազին, ավելացնել մի քիչ դարչին և մեկ ձվի սպիտակուցը: Լավ խառնել:

Խմորը բաժանել գնդերի: Ամեն գունդը բացել, եռանկյունաձև կտրատել:

Յուրաքանչյուր եռանկյունու լայն մասում մի փոքր միջուկ դնել, գլանակի պես փաթաթել:

«Սիգարետները»շարել տապակի մեջ, թխել 180 աստիճանում, մինչև թեթև վարդագույն երանգ ստանան: Ապա հանել, թողնել սառչեն, և շաքարի փոշի ցանել վրան: