Բաղադրամասեր

  • 100 գ ոչխարի մսին՝

  • 100 գ խաղողի տերև,

  • 5 գ բրինձ,

  • 20 գ գլուխ սոխ,

  • 50 գ մածուն,

  • 2 գ սխտոր (կամ 1 գ դարչին, 10 գ շաքար),

  • աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:

  • Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից: Աոանձին մատուցել ծեծած սխտորով կամ շաքարով ու դարչինով մածուն:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում