Բաղադրամասեր
4 ձու
125 գրամ կարագ
500 մլ տաք կաթ
115 գրամ ալյուր
150 գրամ շաքարավազ
1 թեյի գդալ վանիլային էքստրակտ
1 ճաշի գդալ օղի (կոնյակ)
1 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
Հալացրեք կարագը և սառեցրեք մինչև սենյակային ջերմաստիճանի։
Առանձնացրեք սպիտակուցը դեղնուցից։ Սպիտակուցի մեջ ավելացրեք աղ և հարեք մինչև փրփրելը։ Հարելու ընթացքում ավելացրեք մեկ գդալ շաքարավազ։
Դեղնուցը հարեք 1 րոպե շաքարավազի մնացորդի հետ։ Զանգվածը պետք է դառնա սպիտակ և մեծանա ծավալով 2 անգամ։
Ավելացրեք օղի կամ կոնյակ հարած դեղնուցի մեջ և կրկին լավ հարեք։ Ապա ավելացրեք սառած կարագը և վանիլը։ Հարեք 1 րոպե, ապա, հարելով, ավելացրեք ալյուրը։ Ապա, շարունակելով հարել, ավելացրեք կաթը։
Այժմ ավելացրեք սպիտակուցը և խառնեք ներքևից վերև։ Խմորը պետք է լինի շատ ջրիկ, ինչպես նրբաբլիթների խմորի դեպքում։
Լցրեք խմորը 20×20 տարայի մեջ, որի մեջ նախօրոք ալյուր եք լցրել և յուղ քսել։ Եփեք վառարանի մեջ, 160-170 աստիճան ջերմաստիճանի տակ, 1 ժամ։
Կտրատելուց առաջ թողեք լավ սառչի։ Սկզբում մինչև սենյակային ջերմաստիճանը, իսկ հետո կարելի է լրացուցիչ սառեցնել սառնարանում։ Մինչև մատուցել պատեք շաքարի փոշիով։