Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝

7 հատ ձու,

1 թեյի գդալ սոդա,

2 ճաշի գդալ մեղր,

2,5 բաժակ ալյուր,

2 բաժակ շաքարավազ

2 ճաշի գդալ տաք ջուր,

2 ճաշի գդալ կակաո,

1 բաժակ մանրացրած ընկույզ,

Կրեմի համար ՝

1 տուփ եփած խտացրած կաթ,

250 գր կարագ,

1 բաժակ մանրացրած ընկույզ,

վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Հարել ձվերը շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը։ Ավելացնել մեղրը ՝ բացված երկու ճաշի գդալ ջրով։

Ավելացնել նաև սոդան, լավ հարել, ալյուրը մաղել, կակաոի հետ խառնել, լցնել ընկույզը, և մեկ անգամ ևս լավ խառնել։

Խմորը բաժանել 3 մասի

Ստացվում է թույլ խմոր, ինչպես թթվասերն է.. այն պետք է քսել գդալով յուղաթղթի վրա...և դնել լիստի մեջ թխվելու...

Թխել 3 կորժ 190 C աստիճանի տակ 25սմ : 35 սմ ֆորմայով։

Կրեմի համար կարագը հարել վանիլինով և գդալ-գդալ ավելացնել խտացրած կաթը։

Պատրաստի կրեմը քսել թխված կորժերի վրա վրան ցանել ընկույզը։