Բաղադրամասեր

1 տարրա խտացրած կաթ,

100 գ շաքարավազ,

8 ճաշի գդալ ալյուր,

100 գ կարագ,

½ կգ 20-անոց թթվասեր,

1 ճաշի գդալ կակաո,

1 թեյի գդալ սոդա,

2 հատ ձու

Պատրաստման եղանակը

Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել ձվերի հետ։ Ավելացնել խտացրած կաթը և շարունակել հարելը։ Մաղել ալյուրը, սոդան խառնել քացախի հետ և ավելացնել ալյուրի վրա, լավ խառնել։

Պատրաստի խմորը բաժանել 2 մասի, մեկ մասի վրա ավելացնել կակաո և խառնել։ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Ֆորման պատել կարագով, թխել 2 շերտերը մինչև ամբողջովին թխվելը, մոտ 20 րոպե։

Կրեմի համար։ թթվասերը թեթևակի հարել շաքարավազի հետ։

Պատրաստի շերտերը կտրատել 2 շերտի և կտրել եզրային մասերը։ Շերտերը պատել կրեմով և դնել իրար վրա, եզրերը նույնպես պատել կրեմով։ Տորտը մեկ գիշեր պահել սառնարանում։