Տորթ Տիրամիսու

loading...
Տորթ Տիրամիսու
Տորթ Տիրամիսու
Տորթ Տիրամիսու
Տորթ Տիրամիսու

Բաղադրամասեր

  • լուծվող սուրճ - 1 բաժակ,

  • կաթ - 200 մլ

  • մասկարպոնե պանիր - 300 գր,

  • կաթնաշոռ - 500 գր,

  • թխվածքաբլիթ - 15-20 հատ

  • լիկյոր - 30 գր,

  • ժելատին - 15 գր,

  • շաքարավազ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Նախօրոք պատրաստում ենք սուրճը: Ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնում ենք: Սպիտակուցները լավ հարում ենք, մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք դեղնուցներն ու շաքարավազը: Տաք կաթի մեջ լուծում ենք ժելատինը: Մեկ ուրիշ ամանի մեջ հարում ենք կաթնաշոռն ու մասկարպոնեն: Ավելացնում ենք կաթնային ու դեղնուցային զանգվածները:

  • Այնուհետև ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածն ու թիակով խառնում: Սուրճի մեջ լցնում ենք սրճային լիկյորը:

  • Սիլիկոնե ձևամանի մեջ կակաո ենք շաղ տալիս: Լցնում ենք մասկարոպոնեով զանգվածը, այնուհետև Սավոյարդիները թաթախում ենք լիկյորային խառնուրդի մեջ և լցնում կրեմի վրա: Կրկին շաղ ենք տալիս կակաոն ու գործողությունը կրկնում ևս մեկ անգամ: Վրան կրեմ ենք քսում:

  • Տորթ Տիրամիսուն 2 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

loading...

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

loading...
Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
loading...