Բաղադրամասեր
Բիսկվիթի համար՝
6 հատ ձու,
130 գր ալյուր ,
15 գր եգիպտացորենի օսլա (крахмал),
50 գր կարագ,
160 գր շաքարավազ,
50 գր սպիտակ շոկոլադ,
1.5 թ/գդ փխրեցուցիչ,
Կրեմի համար՝
400 գր սպիտակ շոկոլադ,
400 գր 30-35% յուղայնությամբ սերուցք,
500 գր պանիր մասկարպոնե,
9 գր ժելատին,
Կոմպոտեի համար՝
250 գր ելակ,
50 գր շաքարավազ,
12 գր եգիպտացորենի օսլա (крахмал),
6 գր ժելատին,
Ջնարակի համար՝
100 մլ սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ,
60 գր շոկոլադ սպիտակ,
3 գր ժելատին,
Օշարակի համար՝
50 մլ ջուր,
1 ճ/գդ շաքարավազ,
Ձևավորման համար՝
45 գր սպիտակ շոկոլադ,
1 ճ/գդ գունավոր հրուշակեղենային քերուկ,
կոնֆետը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Կարագն ու շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, այնուհետև սառեցնում: Ձվերն ու շաքարավազը դնում ենք գոլորշու վրա և, անընդհատ խառնելով մինչև 30 աստիճան տաքացնում:
Կրակից վերցնում ենք և մոտ 15 րոպե հարիչի առավելագույն արագությամբ հարում: Եթե քիչ հարենք, բիսկվիթը լավ չի բարձրանա: Պետք է փքուն և կայուն զանգված ստանանք:
Ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը անցկացնում ենք մաղով, 1/3 մասը զգուշորեն հարած զանգվածի մեջ լցնում և թիակով վերից վար շարժումներով շրջանաձև խառնում: Աստիճանաբար ավելացնում ենք շոկոլադով և կարագով զանգվածի կեսը և խառնում ենք: Պետք է այնպես անենք, որ համասեռ խմոր ստանանք, այլապես բիսկվիթը չի ստացվի:
Այնուհետև կրկին ավելացնում ենք ալյուրի 1/3 մասը, խառնում ենք, լցնում մնացած շոկոլադային զագվածը, կրկին խառնում և ավելացնում մնացած ալյուրը, ինչից հետո կրկին խառնում ենք: Պատրաստի խմորը լցնում ենք 22 սմ տրամագծով յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե թխում, այնուհետև ջեռոցի ջերմաստիճանը մինչև 170 աստիճանի ենք հասցնում և ևս 20 րոպե թխում: Ջեռոցի դուռն առաջին 25 րոպեների ընթացքում չենք բացում: Վերջում փայտիկով փորձում ենք, եթե այն չոր է դուրս գալիս խմորի միջից, ուրեմն պատրաստ է:
Բիսկվիթը ձևամանում սառեցնում ենք, այնուհետև դանակով ձևամանի կողքերով անցնելով հանում: 7-10 ժամ թողնում ենք, ինչից հետո 3 մասի կիսում (տորթի համար 2 շերտ է պետք, երրորդ շերտը կարող ենք սառեցնել կամ կոնֆետներ պատրաստել):
Պատրաստում ենք կոմպոտեն: Եթե ելակը սառեցված է, ապա հալեցնում ենք և բլենդերով խյուսի վերածում: Ժելատինը սառը ջրում թրջում ենք: Շաքարավազն ու եգիպտացորենի օսլան խառնում ենք: Խյուսի մի փոքր մասը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում եգիպտացորենի օսլան, շաքարավազը և լավ խառնում: Անընդհատ խառնելով զագվածը եռման աստիճանի ենք հասցնում և վերցնում կրակից: Ավելացնում ենք ուռած ժելատինը և կրկին լավ խառնում:
Մնացած խյուսը խառնում ենք զանգվածի մեջ , 0.5 սմ շերտով լցնում 20 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ, դնում սառցախցիկի մեջ ու սառեցնում:
Պատրաստում ենք կրեմը: Ժելատինը սառը ջրում թրջում ենք, շոկոլադը՝ կտրատում: 3 ճ/գդ սերուցքն առանձնացնում ենք, իսկ մնացածը տաքացնելով հասցնում եռման աստիճանի, լցնում շոկոլադի վրա և 3 րոպե թողնում այդպես:
Խառնում են մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Առանձնացված սերուցքը տաքացնում ենք և ուռած ժելատինը լցնում մեջը: Այնքան ենք խառնում, որ ժելատինը լուծվի: Այնուհետև լցնում ենք հալեցրած շոկոլադի վրա և լավ խառնում:
Մասկարպոնեն հարիչով հարում ենք և անընդհատ հարելով լցնում հալեցրած շոկոլադի մեջ:
Պատրաստում ենք օշարակը: Շերտերը փափկեցնելու համար 50 մլ ջուրն ու շաքարավազը կրակի վրա տաքացնում ենք և խառնում այնքան, մինչ շաքարավազը լուծվի: Ըստ ցանկության կարող ենք նաև ալկոհոլ ավելացնել: Հավաքում ենք տորթը: 23 սմ տրամագծով ձևամանը ծածկում ենք սննդային փաթեթով և դնում մատուցարանի վրա: Շերտը դնում ենք ձևամանի մեջ և ներծծում օշարալով (շերտի և ձևամանի միջև 1 սմ ազատ տարածք պետք է մնա):
Կրեմի 1/3 մասը այնպես ենք լցնում տորթի վրա, որ շերտի և ձևամանի միջև ազատ տարածությունը լցվի: Տորթը 15 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան, այնուհետև հանում ենք և վրան դնում կոմպոտեի շերտը:
Այս ամենից հետո վրան ենք լցնում կրեմի կեսից շատը, որպեսզի կոմպոտեն ամբողջությամբ ծածկվի կրեմով և կատարյալ հարթ դառնա: 15 րոպեով սառնարանն ենք տեղափոխում, այնուհետև ծածկում երկրորդ շերտով և փափկեցնում օշարակով: Փափկեցնելուց հետո վրան կրեմ ենք քսում և 4 ժամով տեղափոխում սառնարան:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Ժելատինը սառը ջրում թրջում ենք, շոկոլադը՝ կտրատում: Սերուցքից 2 ճ/գդ առանձնացնում ենք, մնացածը տաքացնելով հասցնում եռման աստիճանի, այնուհետև լցնում շոկոլադի վրա և 3 րոպե թողնում: Խառնում ենք մինչև համասեռ զագված ստանանք: Առանձնացված սերուցքը տաքացնում ենք և ուռած ժելատինը լցնում մեջը: Այնքան ենք խառնում, որ ժելատինը լուծվի: Այնուհետև լցնում ենք հալեցրած շոկոլադի վրա, լավ խառնում ենք և անցկացնում մաղով (ջնարակի ջերմաստիճանը պետք է 30-35 աստիճան դառնա):
Ջնարակը առանց քսելու, լցնում ենք տորթի վրա՝ տորթը թեթևակի այս ու այն կողմ թեքելով: Ամեն ինչ շատ արագ ենք անում, քանի որ սառած տորթի վրա ջնարակը շուտ է սառչում: Դնում ենք սառնարանում, որպեսզի ջնարակը սառչի: Վարսահարդարիչով ձևամանի կողքերը տաքացնում ենք և հանում տորթը:
Յուղաթղթից տորթի բարձրության և տրամագծի չափին համապատասխան ժապավեն ենք կտրում: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք և լցնում յուղաթղթի վրա, թողնում ենք թեթևակի սառչի, այնուհետև ժապավենը կպցնում ենք տորթի կողքերին: 5-7 րոպեով սառնարանն ենք դնում:
Զգուշորեն ժապավենը հանում ենք և տորթը ձևավորում հրուշակեղենային քերուկով և կոնֆետով: