Բաղադրամասեր
6 հատ հավի ձու,
1 հատ ձվի դեղնուց,
115 գ ցորենի ալյուր,
150 գ շաքարավազ,
35 գ կակաո,
280 գ սերուցքային կարագ,
120 գ խտացրած կաթ,
7 գ վանիլի փոշի,
55 գ ծիրանի ջեմ,
70 գ շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
Տարանջատել ձվի դեղնուցը սպիտակուցիծ։ 6 հատ դեղնուցը հարել 75 գրամ շաքարավազի հետ, մինչև սպիտակ կրեմ ստանալը։ Իսկ սպիտակուցը հարել մինչև պինդ զանգված ստանալը և ավելացնել 75 գրամ շաքարավազ, շարունակել հարելը։
Խառնել սպիտակուցային և դեղնուցային խառնուրդները, ավելացնել ալյուր և 25 գրամ կակաո և լավ խառնել։
Խմորի վրա ավելացնել 40 գրամ հալած սերուցքային կարագ, խառնել և ստացված զանգվածը լցնել նախապես կարագով պատած և ալյուր շաղ տված ջեռոցի ամանի մեջ։ Թխել 200 աստիճանի տալ։
Ստացված շերտը թողնել ամանի մեջ 5 րոպե, որպեսզի սառչի, և շուռ տալ, թողնել մինչը սառի և փաթաթել սննդի թղթով:
200 գրամ սեորւցքային կարագը հարել վանիլի փոշու հետ, ավելացնել սառեցված կաթը, ավելացնել դանդախ և ամեն անգամ հարել։ Վերջում ստացված կրեմի վրա ավելացնել 10 գրամ կակաո։
Բիսկվիոը կտրատել 3 շերտի, երկուսի վրա քսել շոկոլադե կրեմ, հավաքել տորթը։ Ջեմը տաքացնել, մաղել և քսել տորթի վրա։70 գրամ շոկոլադը և 40 գրամ սերուցքային կարագը հալեցնել և պատլ տորթը։