Բաղադրամասեր

մեղր - 3 ճ/գդ,

շաքարավազ - 150 գր,

ջուր - 180 մլ,

ալյուր - 500 գր,

կարագ - 150 գր,

սոդա - 1 թ/գդ,

բուսայուղ - 3 ճ/գդ,

Կրեմի համար՝

շաքարավազ - 150-200 գր,

վանիլին - 1 պտղունց,

ընկույզ - 100 գր,

կաթ - 600 մլ,

կարագ - 100 գր,

ալյուր - 1 ճ/գդ,

ձու - 3 հատ

Պատրաստման եղանակը

Մեղրը, շաքարավազը, 150 գր կարագն ու եռացրած ջուրը դնում ենք մարմանդ կրակին ու տաքացնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Կաթսան վերցնում ենք կրակից, ավելացնում սոդայի հետ մաղած ալյուրն ու խմոր ենք հունցում:

Խմորը 6-7 գնդերի ենք բաժանում, գրտնակում և 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում յուրաքանչյուրը 10 րոպե թխում ենք, մինչև ոսկեգունելը:

Պատրաստում ենք կրեմը: Ձվերը շաքարավազի հետ լավ հարում ենք, ավելացնում ալյուրն ու սառը կաթը և կրկին հարում ենք: Դնում ենք կրակին և անընդհատ խառնելով եփում, մինչև կրեմը թանձրանա: Վերցնում ենք կրակից և ավելացնում ենք վանիլինն ու մանրացված ընկույզները: Այլ ամանի մեջ լավ հարում ենք կարագն ու լցնում կրեմի մեջ:

Շերտերին կրեմ ենք քսում և դնում իրար վրա: Տորթը զարդարում ենք փշրանքնեով և 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան: